Werkwijze van een fotograaf.

Google Vertalen - Vertaling

Werkwijze van een fotograaf.

Spontane en frisse fotoshoots in Westland | Delft | Rotterdam

What you see
is what you get!

Hi! 

De werkwijze van een fotograaf kan erg verschillen. Ik leg jullie graag uit hoe ik te werk ga. Van het begin dat jullie op mijn website of social media rondkijken, de voorbereiding voor de fotoshoot tot aan het eindresultaat! Prachtige tijdloze frisse beelden die jullie verhaal écht vertellen. 

De meeste mensen vinden het niet super comfortabel om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto’s maken die je wilt hebben.

Boek nu snel een fotoshoot op jullie favoriete locatie en beleef samen een onvergetelijke ervaring!

Liefs,

Anouk

Familiefotografie - Portretfotograaf

5/5

“We hebben een heel leuke fotoshoot gehad. Anouk doet het heel leuk , is creatief en heeft oog voor detail. Wij zijn heel blij met het resultaat” – Nico

portret fotoshoot

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk ?

Fotograaf Anouk Raaphorst
Let's make memories
Hallo.. Centraal staat dat we herinneringen maken. Herinneringen die ik tijdens jullie samenzijn vastleg met mijn camera. Door jullie mee te nemen in een beleving probeer ik de meest spontane momenten te ‘vangen’. Uiteraard hebben we dan ook tijd om van de kinderen, de gezinnen apart foto's te maken en van andere gewenste combinaties. Ik ben een echte buitenfotograaf en werk het liefst met natuurlijk licht. Zeker met een familie is het des te leuker om buiten te fotograferen zodat ik jullie verhaal nog beter kan ‘ vertellen’ in de de beelden. Ik fotografeer het hele jaar door en zolang het niet regent gaat dat prima buiten. Ik fotografeer altijd op locatie en beschik niet over een studio. Niet geënsceneerd, op een plek waar jullie graag komen. Hartelijke groet,
De vragenlijst
In de bevestigingsmail zit ook een link naar een korte vragenlijst. Dingen die ik belangrijk vind om te weten voorafgaand aan de fotoshoot. Vul hem zo snel mogelijk in zodat we goed zijn voorbereid.
Tips voor de fotoshoot
Drie dagen voor de fotoshoot ontvang je nog een kleine reminder met de belangrijkste gegevens. Ook mail ik je een link met tips voor de fotoshoot. Wat zijn kledingtips en hoe kunnen jullie zo ontspannen mogelijk op de foto. Deel hem ook met de mede familie/groepsleden zodat iedereen goed is voorbereid. Deel ook deze website zodat ze een beeld hebben van mijn werk en wat ze ongeveer kunnen verwachten. Dus geen studiowerk en verkleedpartijen maar spontaan, fris en ongedwongen!
De fotoshoot
We ontmoeten elkaar op de afgesproken tijd en plaats. Zorg dat de hele familie of groep ruim op tijd is, zodat we direct kunnen beginnen. We maken met zn allen een mooie wandeling door het natuurgebied en ondertussen maak ik foto's, geposeerd maar ook zeker ongeposeerd. De fotoshoot zelf moet ook een beleving en ervaring zijn. Na ca. 1 tot 1,5 uur zijn we weer terug bij de afgesproken plaats.
Na de fotoshoot
Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de nabewerking. Ik corigeer de foto’s op kleur en contrast maar ga geen dingen toevoegen of weghalen. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om naar zwart/wit, wanneer dit het verhaal achter de foto nog meer benadrukt.
The big reveal!
Na ongeveer twee weken heb ik alle foto's nabewerkt en is jullie private online gallery ingericht. Je krijgt een slideshow te zien met alle nabewerkte foto's. Maak hierna een pakketkeuze en alle foto's komen individueel beschikbaar in de gallery. Deze kan je (afhankelijk van het pakket) downloaden in hoge resolutie en je kan ten alle tijden van alle foto's diverse hoogwaardige fotoproducten bestellen. Jullie mooiste foto's wil je natuurlijk niet enkel een digitaal leven schenken maar groot aan de muur! De gallery is 1 jaar voor jullie online!
De review
Als alles is ontvangen, ontvang je van mij een email met het verzoek een review te schrijven. Naast mijn portfolio is dit belangrijk voor mijn toekomstige klanten, zo krijgen ook zei een goed beeld van mijn werk en werkwijze. Indien je een review achterlaat, wacht nog een kleine verrassing 😉 Alvast super bedankt voor de opdracht en jullie review.
Veldbloemen loveshoot
fototips bij slecht weer
5/5

“Anouk neemt de tijd en maakt op een ongedwongen wijze haar foto’s. Geen statige portretten, maar een leuke mix van poses. De oplevering van de foto’s en het contact met Anouk zijn ook prettig, duidelijk en professioneel.” – Richard

Fotograaf Anouk Raaphorst

Over fotograaf Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar een loveshoot of engagement fotoshoot!  Ik ben een fotograaf die al 13+ jaar ervaring heeft en al heel wat moois heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal happy zijn met de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij jullie helemaal op je best uitkomt. En wat betreft het excuus “ik ben niet fotogeniek”, daar geloof ik helemaal niks van! Want weet je wat het geheim is? Jullie lekker ontspannen en ik zorg voor het mooiste resultaat.

Ik wil er alles aan doen om jou je op je gemak te laten voelen, en met het juiste licht, de perfecte techniek en compositie maken we een foto waar je nog jarenlang blij mee bent.

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Dit maakt niet alleen de foto’s veel relaxter, maar het zorgt ook voor een tijdloze uitstraling. Geen over-the-top filters voor mij, want ik wil dat de foto’s er zo natuurlijk en mooi mogelijk uitzien. Wees gerust, mocht er even wat minder licht zijn dan kan ik met mijn krachtige lichtopstellingen alsnog die natuurlijke daglicht foto maken.

Dus, ben jij op zoek naar een fotograaf die jou op je gemak stelt en de mooiste foto’s van je maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt normaliter ongeveer 1 uur, effectieve fototijd. Zorg dus dan jullie op tijd zijn zodat er geen tijd verloren gaat. Als het een fotoshoot met een grotere groep (> 5 personen) is dan reserveer ik extra tijd om alles aan bod te laten komen (dit heeft een meerprijs). Informeer naar de mogelijkheden. Bij newborn fotoshoot hanteer ik ca. 1,5 uur om in alle rust jullie en je ukkie mooi op beeld te krijgen.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren). 

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we (kosteloos) de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking trouwens helemaal niet erg voor de foto’s. Menig Nederlandse kunstschilder is beroemd geworden door de Hollandse luchten mooi vast te leggen. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.