Werkwijze van een fotograaf.

werkwijze van een fotograaf
Let's make memories
Hallo.. Centraal staat dat we herinneringen maken. Herinneringen die ik tijdens jullie samenzijn vastleg met mijn camera. Door jullie mee te nemen in een beleving probeer ik de meest spontane momenten te ‘vangen’. Uiteraard hebben we dan ook tijd om van de kinderen, de gezinnen apart foto's te maken en van andere gewenste combinaties. Ik ben een echte buitenfotograaf en werk het liefst met natuurlijk licht. Zeker met een familie is het des te leuker om buiten te fotograferen zodat ik jullie verhaal nog beter kan ‘ vertellen’ in de de beelden. Ik fotografeer het hele jaar door en zolang het niet regent gaat dat prima buiten. Ik fotografeer altijd op locatie en beschik niet over een studio. Niet geënsceneerd, op een plek waar jullie graag komen. Hartelijke groet,
De vragenlijst
In de bevestigingsmail zit ook een link naar een korte vragenlijst. Dingen die ik belangrijk vind om te weten voorafgaand aan de fotoshoot. Vul hem zo snel mogelijk in zodat we goed zijn voorbereid.
Tips voor de fotoshoot
Drie dagen voor de fotoshoot ontvang je nog een kleine reminder met de belangrijkste gegevens. Ook mail ik je een link met tips voor de fotoshoot. Wat zijn kledingtips en hoe kunnen jullie zo ontspannen mogelijk op de foto. Deel hem ook met de mede familie/groepsleden zodat iedereen goed is voorbereid. Deel ook deze website zodat ze een beeld hebben van mijn werk en wat ze ongeveer kunnen verwachten. Dus geen studiowerk en verkleedpartijen maar spontaan, fris en ongedwongen!
De fotoshoot
We ontmoeten elkaar op de afgesproken tijd en plaats. Zorg dat de hele familie of groep ruim op tijd is, zodat we direct kunnen beginnen. We maken met zn allen een mooie wandeling door het natuurgebied en ondertussen maak ik foto's, geposeerd maar ook zeker ongeposeerd. De fotoshoot zelf moet ook een beleving en ervaring zijn. Na ca. 1 tot 1,5 uur zijn we weer terug bij de afgesproken plaats.
Na de fotoshoot
Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de nabewerking. Ik corigeer de foto’s op kleur en contrast maar ga geen dingen toevoegen of weghalen. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om naar zwart/wit, wanneer dit het verhaal achter de foto nog meer benadrukt.
The big reveal!
Na ongeveer twee weken heb ik alle foto's nabewerkt en is jullie private online gallery ingericht. Je krijgt een slideshow te zien met alle nabewerkte foto's. Maak hierna een pakketkeuze en alle foto's komen individueel beschikbaar in de gallery. Deze kan je (afhankelijk van het pakket) downloaden in hoge resolutie en je kan ten alle tijden van alle foto's diverse hoogwaardige fotoproducten bestellen. Jullie mooiste foto's wil je natuurlijk niet enkel een digitaal leven schenken maar groot aan de muur! De gallery is 1 jaar voor jullie online!
De review
Als alles is ontvangen, ontvang je van mij een email met het verzoek een review te schrijven. Naast mijn portfolio is dit belangrijk voor mijn toekomstige klanten, zo krijgen ook zei een goed beeld van mijn werk en werkwijze. Indien je een review achterlaat, wacht nog een kleine verrassing 😉 Alvast super bedankt voor de opdracht en jullie review.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.