https://www.anoukraaphorst.nl

Werkwijze van een fotograaf.

Google Vertalen - Vertaling

Werkwijze van een fotograaf.

Spontane en frisse fotoshoots in Westland | Delft | Rotterdam

What you see
is what you get!

Hi! 

De werkwijze van een fotograaf kan erg verschillen. Ik leg jullie graag uit hoe ik te werk ga. Van het begin dat jullie op mijn website of social media rondkijken, de voorbereiding voor de fotoshoot tot aan het eindresultaat! Prachtige tijdloze frisse beelden die jullie verhaal écht vertellen. 

De meeste mensen vinden het niet super comfortabel om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto’s maken die je wilt hebben.

Boek nu snel een fotoshoot op jullie favoriete locatie en beleef samen een onvergetelijke ervaring!

Liefs,

Anouk

Familiefotografie - Portretfotograaf

5/5

“We hebben een heel leuke fotoshoot gehad. Anouk doet het heel leuk , is creatief en heeft oog voor detail. Wij zijn heel blij met het resultaat” – Nico

portret fotoshoot

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk ?

Fotograaf Anouk Raaphorst
Let's make memories
Hallo.. Centraal staat dat we herinneringen maken. Herinneringen die ik tijdens jullie samenzijn vastleg met mijn camera. Door jullie mee te nemen in een beleving probeer ik de meest spontane momenten te ‘vangen’. Uiteraard hebben we dan ook tijd om van de kinderen, de gezinnen apart foto's te maken en van andere gewenste combinaties. Ik ben een echte buitenfotograaf en werk het liefst met natuurlijk licht. Zeker met een familie is het des te leuker om buiten te fotograferen zodat ik jullie verhaal nog beter kan ‘ vertellen’ in de de beelden. Ik fotografeer het hele jaar door en zolang het niet regent gaat dat prima buiten. Ik fotografeer altijd op locatie en beschik niet over een studio. Niet geënsceneerd, op een plek waar jullie graag komen. Hartelijke groet,
De vragenlijst
In de bevestigingsmail zit ook een link naar een korte vragenlijst. Dingen die ik belangrijk vind om te weten voorafgaand aan de fotoshoot. Vul hem zo snel mogelijk in zodat we goed zijn voorbereid.
Tips voor de fotoshoot
Drie dagen voor de fotoshoot ontvang je nog een kleine reminder met de belangrijkste gegevens. Ook mail ik je een link met tips voor de fotoshoot. Wat zijn kledingtips en hoe kunnen jullie zo ontspannen mogelijk op de foto. Deel hem ook met de mede familie/groepsleden zodat iedereen goed is voorbereid. Deel ook deze website zodat ze een beeld hebben van mijn werk en wat ze ongeveer kunnen verwachten. Dus geen studiowerk en verkleedpartijen maar spontaan, fris en ongedwongen!
De fotoshoot
We ontmoeten elkaar op de afgesproken tijd en plaats. Zorg dat de hele familie of groep ruim op tijd is, zodat we direct kunnen beginnen. We maken met zn allen een mooie wandeling door het natuurgebied en ondertussen maak ik foto's, geposeerd maar ook zeker ongeposeerd. De fotoshoot zelf moet ook een beleving en ervaring zijn. Na ca. 1 tot 1,5 uur zijn we weer terug bij de afgesproken plaats.
Na de fotoshoot
Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de nabewerking. Ik corigeer de foto’s op kleur en contrast maar ga geen dingen toevoegen of weghalen. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om naar zwart/wit, wanneer dit het verhaal achter de foto nog meer benadrukt.
The big reveal!
Na ongeveer twee weken heb ik alle foto's nabewerkt en is jullie private online gallery ingericht. Je krijgt een slideshow te zien met alle nabewerkte foto's. Maak hierna een pakketkeuze en alle foto's komen individueel beschikbaar in de gallery. Deze kan je (afhankelijk van het pakket) downloaden in hoge resolutie en je kan ten alle tijden van alle foto's diverse hoogwaardige fotoproducten bestellen. Jullie mooiste foto's wil je natuurlijk niet enkel een digitaal leven schenken maar groot aan de muur! De gallery is 1 jaar voor jullie online!
De review
Als alles is ontvangen, ontvang je van mij een email met het verzoek een review te schrijven. Naast mijn portfolio is dit belangrijk voor mijn toekomstige klanten, zo krijgen ook zei een goed beeld van mijn werk en werkwijze. Indien je een review achterlaat, wacht nog een kleine verrassing 😉 Alvast super bedankt voor de opdracht en jullie review.
Veldbloemen loveshoot
fototips bij slecht weer
5/5

“Anouk neemt de tijd en maakt op een ongedwongen wijze haar foto’s. Geen statige portretten, maar een leuke mix van poses. De oplevering van de foto’s en het contact met Anouk zijn ook prettig, duidelijk en professioneel.” – Richard

Fotograaf Anouk Raaphorst

Over fotograaf Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar een loveshoot of engagement fotoshoot!  Ik ben een fotograaf die al 13 jaar ervaring heeft en al heel wat moois heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal happy zijn met de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij jullie helemaal op je best uitkomt. En wat betreft het excuus “ik ben niet fotogeniek”, daar geloof ik helemaal niks van! Want weet je wat het geheim is? Jullie lekker ontspannen en ik zorg voor het mooiste resultaat.

Ik wil er alles aan doen om jou je op je gemak te laten voelen, en met het juiste licht, de perfecte techniek en compositie maken we een foto waar je nog jarenlang blij mee bent.

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Dit maakt niet alleen de foto’s veel relaxter, maar het zorgt ook voor een tijdloze uitstraling. Geen over-the-top filters voor mij, want ik wil dat de foto’s er zo natuurlijk en mooi mogelijk uitzien. Wees gerust, mocht er even wat minder licht zijn dan kan ik met mijn krachtige lichtopstellingen alsnog die natuurlijke daglicht foto maken.

Dus, ben jij op zoek naar een fotograaf die jou op je gemak stelt en de mooiste foto’s van je maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen.
Vraag je een aanbetaling?

Nope, bij mij betaal je pas als jullie online gallery beschikbaar is met alle nabewerkte foto's. Meestal is dat binnen 2 weken na de fotoshoot. Ook dan hoef je pas een keuze van het pakket te maken en later kan je altijd nog upgraden in je eigen shop. B.v. als je toch meer foto's in hoge resolutie wilt downloaden. Bij regen of ziekte plannen we gewoon een andere datum. 

Kunnen we ook een cadeaubon bij jou bestellen?

Jazeker, ik verstrek cadeaubonnen waarop ik elk gewenst bedrag kan zetten. Dit pak ik leuk in zodat het ook leuk geven is. De ontvanger kan dan zelf een fotoshoot inplannen en aangeven dat hij/zij een cadeaubon heeft.

Wanneer moeten we het restant bedrag betalen?

Zodra de foto’s gereed zijn mail of jullie met de eindfactuur. De aanbetaling is hierin dan verrekend. Zodra de factuur volledig betaald is, verstuur ik de foto’s per post of zet ik de online omgeving klaar.

Hanteer je algemene voorwaarden?

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.

Hoe zit het met het auteursrecht?

Het auteursrecht op de foto’s ligt bij Anouk Raaphorst fotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Hoe zit het met de privacy?

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Reken je ook reiskosten?

Tot 20 kilometer vanaf het westland reken ik geen reiskosten. Daarbuiten is het € 0,40 per kilometer.

Doe je ook bruidsfotografie?

Jazeker, je kan hier op mijn subpagina voor bruidsfotografie kijken of anders op mijn website I Shoot Love Bruidsfotografie. Hier vinden jullie echt alle informatie die je nodig hebt en krijg je een goed beeld van mijn werk als trouwfotograaf.

Staat je vraag er niet tussen?

Kan dan op mijn veelgestelde vragen pagina voor nog meer items of vul het contactformulier in en ik beantwoord jullie vragen met alle liefde.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.