Wat kost een fotograaf?

mijn Tarieven

Wat kost een fotograaf? Je leest het hier op deze pagina. Tegenwoordig zijn foto’s overal en iedereen kan met zijn of haar mobiel een redelijk goede foto maken. Als professioneel portretfotograaf heb ik jarenlange ervaring en opleiding achter de rug om net die foto te maken die meer is dan een mooi plaatje. De foto’s moeten een verhaal vertellen en het gevoel weer creëren zoals het écht was. Mensen moeten zich op hun gemak voelen zodat ze op de foto ook echt zijn zoals ze zijn. Door mijn ervaring en investering in het topsegment foto apparatuur, ben ik in staat in alle omstandigheden spontane & frisse beelden vast te leggen. Beelden die tijdloos zijn. Na de fotoshoot zijn de beelden nog verre van af. Ik bewerk en selecteer alle beelden handmatig. Zo krijg je foto’s die het verschil maken tussen een mooie foto en een foto van iets moois! Het boeken van een fotoshoot is naast een fijne ervaring ook een investering in de toekomst. Goede foto’s worden namelijk met de jaren steeds meer waard. 

Let’s make memories

Hartelijke groet,

Anouk

Fotograaf Anouk Raaphorst

Portret Fotografie - Pakketten & Prijzen


Bedankt dat je mijn fotografie overweegt. Ik heb een reeks pakketten en prijzen samengesteld zodat er voor alle budgetten een mogelijkheid is om super spontane en frisse foto’s in bezit te krijgen.

Fotoshoot met je Gezin

Een fotoshoot op locatie van jullie gezin (maximaal 5 personen) waarbij je 10 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery. Je kan ook upgraden naar alle beelden digitaal in hoge resolutie voor € 299,-

€199

Fotoshoot met je Familie

Een fotoshoot op locatie van jullie Familie (maximaal 10 personen) waarbij je 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery. Je kan ook upgraden naar alle beelden digitaal in hoge resolutie voor € 450,-

€325

Zwangerschap Fotoshoot

Een fotoshoot op locatie waarbij je 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery. Je kan ook upgraden naar alle beelden digitaal in hoge resolutie voor € 299,-

€199

Newborn Fotoshoot

Een fotoshoot op locatie waarbij je 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery. Je kan ook upgraden naar alle beelden digitaal in hoge resolutie voor € 299,-

€199

Personal Branding Fotoshoot

Superstrakke high resolution beelden die écht laten zien waar jij en je bedrijf voor staan prijs is excl. btw

€299

Loveshoot

Een fotoshoot op locatie van jullie twee waar de liefde van afspat! Je ontvangt 10 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery. Je kan ook upgraden naar alle beelden digitaal in hoge resolutie voor € 299,-

€199

Wat krijg je als je mij boekt?

  • Verhalende frisse beelden
  • Design
  • Slideshow
  • Private Online Gallery
  • Shop

Verhalende frisse beelden

Bij mij geen vlakke beelden of filters die na een paar jaar weer ouderwets aanvoelen. Wil je foto's die over 10 jaar nog steeds fris zijn (ondanks dat jezelf wel 10 jaar ouder ben geworden 😜)? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik fotografeer met de professionele lijn van Canon en door de extreem hoge resolutie en super kleurweergave, krijgen jullie beelden die écht onderscheidend zijn van de beelden die je kan maken met je telefoon of consumenten camera. Geloof mij, het is echt de investering waard.

fotograaf Westland

De bewerking

Een foto die uit een camera komt is eigenlijk maar een halffabrikaat. Ik maak zorgvuldig een selectie van alle door mij gemaakte beelden. Ik kijk naar de variatie, de compositie en tal van andere zaken. Als hij goed genoeg is dan gaat de foto door naar de nabewerking. Dit doe ik stuk voor stuk in professionele nabewerkingssoftware. Kijk hier voor een voorbeeld wat het verschil kan zijn tussen wel en geen nabewerking. Even snel wat foto's schieten en ze onbewerkt naar jullie doorzetten, is voor mij echt geen optie. Je wilt tenslotte liever 25 wauw beelden dan 50 mwah mwah,  toch..? 

nabewerking van foto's

De premiere

Na de fotoshoot ontvangen jullie binnen 2-3 weken een slideshow met alle nabewerkte beelden in de online gallery. Sit down and relax, zet je geluid hard en geniet van het moment. Op basis van deze slideshow kan je een keuze maken voor het pakket.

fotograaf

Welkom in je museum

Een online foto gallery is standaard onderdeel van al mijn pakketten. Na de loveshoot krijg je toegang tot jullie online gallery waarin alle nabewerkte foto’s zichtbaar zijn.
Hier kan hoge en lage resolutiebeelden downloaden (het aantal is afhankelijk van de pakketkeuze) en je kan sowieso hoogwaardige fotoproducten bestellen van alle foto's. De online gallery is alleen voor jullie toegankelijk. Uiteraard kan je deze gallery wel delen met je familie en vrienden indien je dit wenst. De gallery blijft 1 jaar online zodat je gewoon ook een goede backup hebt mocht je na verloop van tijd nog wat willen bestellen.

Voorbeeld Gallery

Mooie foto's verdienen een plekje in je interieur

Onderdeel van de online gallery is een compleet ingerichte winkel met hoogwaardige fotoproducten! Personaliseer je eigen foto's, ontwerp kaarten. Het kan allemaal in je shop. Ik vind namelijk dat jullie prachtige foto's niet in een digitale lade terecht mogen komen tussen al die 1000-en foto's die je met de telefoon maakt. Ik sta voor top kwaliteit producten tegen een faire prijs en geloof mij de producten zijn echt niet heel veel duurder dan de Hema en Kruidvat 😌

Voorbeeld Shop
Contact me

Mijn volgende Fotoshoot?

hopelijik die van jullie

Willen jullie ook super frisse creatieve foto's...

Vul snel het onderstaande formulier in en we hebben snel contact.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
5/5

“Anouk heeft prachtige, spontane en waardevolle foto’s gemaakt van onze bruiloft. Wij zijn super tevreden met het eind resultaat. Alles was heel netjes geregeld en voorbereid zo wel van tevoren, de dag zelf, als daarna. Anouk is betrouwbaar, professioneel en gezellig. Wij zouden haar zeker aanbevelen als (trouw)fotograaf!”

Tim & Jenny

portret fotoshoot

Veelgestelde
vragen

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Storytelling die ook jaren nadien het gevoel van de dag oproepen. Jullie ware karakters, de mensen die je steunden en de manier waarop de dag zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn op jullie dag en zo min mogelijk sturen. Ik bedenk voortdurend nieuwe, unieke en creatieve perspectieven. Het eindresultaat zijn tijdloze beelden die voor zich spreken.

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een extra vriendin op jullie bruiloft die toevallig bruidsfotograaf is met ruim 11 jaar ervaring.

Voor jullie bruiloft meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een trouwfotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na de bruiloft natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Een vette teaser, een week na de bruiloft die je kan delen met je gasten. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en je gasten de dag kunnen herbeleven, foto's kunnen downloaden en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Al mijn klanten hebben mij verteld dat ze mij niet hebben opgemerkt op hun trouwdag. Ik word onzichtbaar. De enige keer dat je mijn camera's zult opmerken, is wanneer we groepsfoto's maken (alleen als jullie dat willen). Maar ook dan zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Binnen een week ontvang je ieder geval een vette teaser met enkele hoogpunten in je online gallery. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle foto's (op een volledig dag, al gauw zo'n 2000-3000) maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 4-6 weken. 

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar duizend "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij een paar honderd "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen mijn bruidsparen 500 tot 1000 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van hun bruiloft.

Reken je ook reiskosten?

Binnen een straal van 10 kilometer vanaf Naaldwijk reken ik geen kilometer vergoeding. Daarbuiten reken ik €0,40 per kilometer. Is de (retour)reistijd langer dan 60 minuten: €25 extra per half uur.

Reiskosten fotograaf buiten een straal van 10 kilometer

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.