Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen.

Welke vragen krijg ik vaak als fotograaf

Vraag je een aanbetaling?

Ik vraag een aanbetaling van €50,- voor het reserveren van een datum en tijd. Deze zal worden verrekend met het pakket wat jullie kiezen zodra de foto's zijn opgeleverd in de gallery.  Jullie online gallery is meestal klaar binnen 2 weken na de fotoshoot. Ook dan hoef je pas een keuze van het pakket te maken en later kan je altijd nog upgraden in je eigen shop. B.v. als je toch meer foto's in hoge resolutie wilt downloaden. Bij regen of ziekte plannen we gewoon een andere datum en verhuisd de aanbetaling gewoon mee. Bij definitieve annulering zal de aanbetaling niet teruggestort worden. 

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren).

Ik haat het om op de foto te gaan! Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor.

Kunnen we ook een cadeaubon bij jou bestellen?

Jazeker, ik verstrek cadeaubonnen waarop ik elk gewenst bedrag kan zetten. Dit pak ik leuk in zodat het ook leuk geven is. De ontvanger kan dan zelf een fotoshoot inplannen en aangeven dat hij/zij een cadeaubon heeft.

Wanneer betalen we de fotoshoot?

Zodra de foto’s gereed, komen ze in een private online gallery terecht. In een slideshow krijg je dan eerst alle door mij nabewerkte foto's te zien. Hierna kan je een pakketkeuze maken en reken je het pakkettarief af. Afhankelijk van het pakket heb je meer of minder digitale downloads. Je kan in de gallery altijd van alle foto's diverse fotoproducten afnemen. Je betaald bij mij dus pas na de fotoshoot en je het eindresultaat gezien hebt. 

Hoe zit het met het auteursrecht?

Het auteursrecht op de foto’s ligt bij Anouk Raaphorst fotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Hoe zit het met de privacy?

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Reken je ook reiskosten?

Binnen een straal van 10 kilometer vanaf Naaldwijk reken ik geen kilometer vergoeding. Daarbuiten reken ik €0,40 per kilometer. Is de (retour)reistijd langer dan 60 minuten: €25 extra per half uur. Eventuele Parkeerkosten worden tegen daadwerkelijk kosten doorbelast.

Reiskosten fotograaf buiten een straal van 10 kilometer

Doe je ook bruidsfotografie?

Jazeker, je kan hier op mijn subpagina voor bruidsfotografie kijken of anders op mijn website I Shoot Love Bruidsfotografie. Hier vinden jullie echt alle informatie die je nodig hebt en krijg je een goed beeld van mijn werk als trouwfotograaf.

Hanteer je algemene voorwaarden?

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking helemaal niet erg voor de foto’s. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.

Wat kan ik het beste aandoen qua kleding voor een fotoshoot?

Als het om een familie fotoshoot gaat dan adviseer ik altijd de kleding zoveel mogelijk op elkaar aan te passen en niet te donkere kleuren te gebruiken. Als we het bos in gaan is het bijvoorbeeld prettig als je niet teveel schutkleuren draagt maar meer contrasterend zoals geel. Op het strand doen wit en pasteltinten het weer erg goed. Bedenk ook dat sommige brillen mee kleurende glazen hebben en het zo lijkt alsof je aldoor met een zonnebril 😎 op de foto staat.

Belangrijkst is dat jullie je zelf prettig voelen in wat je draagt want ook dit zie je anders terug in de foto’s.

Ontvangen we altijd alle digitale foto’s digitaal?

Dat hangt af van welk pakket jullie kiezen. Kijk bij de tarieven wat je bij welk pakket krijgt. Je kan later altijd nog upgraden van pakket Original naar Deluxe of Ultimate

Kunnen we ook de niet bewerkte foto’s ontvangen of de RAW beelden?

Helaas, als fotograaf selecteer ik zorgvuldig de beste foto’s en bewerk die vervolgens na (kleur, compositie, belichting etc.) De digitale beelden ontvangen jullie in jpg. RAW bestanden worden niet vrijgegeven. Foto’s voor social media mogen later niet anders bewerkt worden of uitgesneden zonder expliciete toestemming.

Bewerk je de foto’s ook qua lichaamseigenschappen of uiterlijke kenmerken?

Nee joh! Je bent mooi zoals je bent.

Ik bewerk de foto’s enkel op kleur, belichting en compositie. uiteraard kan ik die ene pukkel die ‘s-ochtends opkwam wel weghalen maar ik pas geen lichaamseigenschappen of kenmerken aan zoals je wel in de modellenwereld ziet. Ik fotograaf puur en eerlijk 😉

Kunnen onze foto’s door jou gebruikt worden?

Bij het boeken van een fotoshoot ga je ermee akkoord dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio, uitlating op social media en website e.d. Mijn toekomstige klanten willen tenslotte veel van mijn werk zien. Als jullie bepaalde foto’s niet gepubliceerd willen hebben dan kan je dat bij mij aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee.

Wil je nu echt dat ik niets gebruik dan kan je de privacy afkoop van €50,- per fotoshoot overwegen.

Heb je ook de beschikking over een studio?

Nee, ik werk als documentair fotograaf altijd op locatie en beschik dus niet over een studio. Mijn stijl van fotografie komt ook helemaal niet tot uiting in een studio met diverse vlakke achtergronden. Ik neem jullie graag mee in een ervaring op een plek waar jullie graag komen. Zelf houd ik erg van het strand maar ook industriële/rouwe locaties vind ik tof. Mij kan het niet gek genoeg zijn dus kom maar op. Ik heb wel mobiele en krachtige flitsers voor locaties met minder licht. Het liefst werk ik echter met natuurlijk daglicht.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Staat je vraag er niet tussen?

Vul dan het contactformulier in en ik beantwoord hem graag.

Capture Your Special Moments

Boek je spontane en frisse fotoshoot in Westland, Delft, Den Haag of Rotterdam! Of je nu met je familie, geliefde of vrienden op de foto wilt, ik zou graag je bijzondere momenten vastleggen. Kies het pakket dat het beste bij je past en reserveer snel je datum en tijd. Heb je nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op. Ik kijk ernaar uit om je te fotograferen!

Flexibel

Je kan kiezen uit diverse pakketten voor de fotoshoot en ik sta altijd open voor te gekke ideeën! Dus laten we creatief zijn en jou of jullie momenten kleurrijk en fris vastleggen. Fotoshoots zijn zowel doordeweeks als in het weekend mogelijk zonder meerprijs.

Tijdloze foto’s met natuurlijk licht

Door gebruik te maken van natuurlijk licht, vaak wanneer de zon laag staat of door wolken breekt, kan ik de sfeer en stemming van een bepaald moment op een speciale manier vastleggen. De zachte, warme tinten en de leuke patronen die het licht creëert, geven de beelden een bijna schilderachtige look. Is er onvoldoende licht dan kan ik ook heel goed overweg met krachtige flitsopstellingen.

Spontaan, Fris & Verhalend

Een fotoshoot in de natuur kan een fantastische ervaring zijn, waarbij je niet alleen prachtige, scherpe en frisse foto's krijgt, maar ook een leuke en unieke beleving beleeft. De natuurlijke omgeving biedt een prachtig decor voor je fotoshoot.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.