Food Hallen, Portretfotografie, Rotterdam, Straatfotografie, Urbanfotografie

Urbanfotografie | Rotterdam.

22/01/2020

Straatfotografie

Het blijven ontwikkelen vind ik voor mij persoonlijk heel belangrijk. Ik wil namelijk getriggerd blijven om nieuwe dingen te leren en toe te passen. Zo ging ik uit mijn comfortzone en heb me opgegeven voor deze Masterclass Urban fotografie te Rotterdam in samenwerking met Kamera Express.

Food Hallen, Portretfotografie, Rotterdam, Straatfotografie

Urbanfotografie ook wel straatfotografie genoemd is een hele andere manier van fotograferen. Bij bruidsfotografie kruip ik in de momenten waarbij het bij straatfotografie meer gaat om het zien van de momenten. Door te kijken naar bijvoorbeeld het lijnenspel en kleuren kun je een compositie nog spannender maken. Daar zijn deze twee heren master in;

Ivo Kayser en Nieck Blokvoort

Je moet creatief zijn en composities zien. Nu past dat creatieve helemaal in mijn straatje;-)

Op een mooie frisse winterdag was deze opleidingsdag. In Rotterdam, de Foodhallen aan de Kop van Zuid.

Rotterdam is een geweldige stad als het gaat om architectuur. Dus voor Urban fotografie veel fotogenieke plekken. Deze dag heeft mij geleerd om nog meer naar ‘lijnen’ te kijken. Doordat je speelt met licht en andere fototechnieken, komen er heel verrassende beelden. De foto moet spannend zijn. Net als in de bruids- en portretfotografie moet de foto een emotie mee geven. In de straatfotografie is dit net zo. Je foto moet een verhaal vertellen of een bepaalde vraag opleveren waardoor je langer naar een foto blijft kijken en het je nieuwsgierig maakt.

Het leuke van een bruisende stad als Rotterdam is dat er veel verrassingen voorbij komen of mooie gebouwen die als het waren een lijnspel creëren op mijn lens. Je komt fotogenieke figuren 👨‍🎤 tegen, maar ook zomaar een bruid 👰🏻. Met mijn vaste prime 100 mm lens fotografeerde ik haar. Haar haar en jurk in de wind terwijl ik keek naar het lijnenspel. Een spit second wachten totdat ze stond waar de mooie lijnen en licht perfect samen kwamen, schoot ik een paar mooie foto’s. Even later was Rieaux met ons mee. Een topmodel die gewend is aan de camera en mijn aanwijzingen goed aanvoelde als ik haar fotografeerde.

Food Hallen, Portretfotografie, Rotterdam, Straatfotografie
Urbanfotografie | Rotterdam 19

De tips die Ivo en Nieck gaven hebben mij zeker geholpen om nog beter te worden. Uiteindelijk valt of staat het allemaal met compositie.

Naast dat ik ook leuke collega Dasja heb ontmoet, heb ik een topdag gehad. De informatie en tips worden zeker meegenomen in mijn volgende fotografie klussen. Of het nu een gezinsshoot newborn bij iemand thuis is of een bruiloft; compositie it is all in the game.

Liefs, Anouk

Meer stories.