Portretfotografie bij slecht weer 🌦️.

fotografie bij slecht weer

Portretfotografie bij slecht weer 🌦️.

Spontane en frisse fotoshoots in Westland | Delft | Rotterdam

Donkere wolken, stralende gezichten: tips voor fotografie bij slecht weer

 

Wat doe je met de fotografie bij slecht weer? Als buitenfotograaf ben ik dus altijd afhankelijk van het weer 🌡️☀️🌧️. Met een bruiloft is dat anders; Regent het op het moment van de fotoshoot dan heb ik vooraf al met het bruidspaar een plan B opgesteld. Het is fijn en geeft het bruidspaar vooral rust dat er een alternatieve fotospot is geregeld, waarbij ze ook blij zullen zijn met het eindresultaat!

Maar met een familie fotoshoot ligt dat ook weer anders. Niet iedereen kent of weet iemand die een geschikte binnen fotolocatie heeft. Met geschikt bedoel ik; voldoende natuurlijk licht en voldoende variatie in fotospots. Omdat ik de familie tijdens de shoot mee wil nemen in een beleving, heb ik de ruimte nodig om zo de spontane momenten te ‘vangen’. 

In het Westland zijn er gelukkig veel mogelijkheden, maar je wilt natuurlijk graag die fijne foto’s die op mijn website te zien zijn en dat is veelal buiten. We wonen immers aan de kust en hoe mooi is het om op plekken de reportage te maken waar je vroeger als kind al kwam en nu met b.v. je kinderen en/of kleinkinderen. Maar wat versta ik dan onder goed weer? Een valkuil is dat we een strak blauwe lucht willen. Een prachtige lucht met veel structuur in de wolken maakt dat de foto’s veel meer diepte en structuur krijgen. Als de lucht erg grijs en grauw is, kunnen we beter voor een fotolocatie gaan waarbij minder ” lucht” te zien is. Fotograferen we in het bos 🌳 dan is dit bijvoorbeeld minder aanwezig.

Maar zoals vandaag. Een vol weekend met leuke fotoshoots die gepland staan. In de duinen en op het strand…. Hoe vaak ik de weersvoorspellingen in de gaten houd? Met verschillende weerapps en sites houd ik alles nauwkeurig in de gaten. Indien ik twijfel over de weersvoorspelling dan beslissen we een paar uur voor de fotoshoot wat we doen. Omdat we dicht bij de kust wonen kan dat enorm verschillen terwijl dan de weermodellen heel slecht weer aangeven. Zeker met klanten die van verder komen. Als het in Den Haag of Rotterdam slecht weer is, kan het vlak aan de kust heel mooi weer zijn. Het voordeel is dan dat het ook nog eens lekker rustig is 😉 Inmiddels heb ik er al aardig gevoel voor en kan ik mezelf amateur weervrouw noemen.

Maar vanmorgen was het overduidelijk; heel veel wind en slagregens zijn geen goede combinatie voor buitenfoto’s We overleggen dan meteen voor een nieuwe datum. Ik kan gelukkig vaak flexibel zijn en soms lukt het al om een paar uur later op dezelfde dag af te spreken. Maar hoe groter de familie, hoe moeilijker het wordt om op korte termijn een nieuwe datum te prikken. Vorig jaar heb ik dit op een enkele keer na niet meegemaakt. We hadden toen zo’n goed jaar qua weer! Bij mij kan je altijd kosteloos de afspraak verzetten als het regent. Gelukkig heb ik met de families die ik vandaag zou fotograferen een nieuwe afspraak staan. En dan fingers crossed dat het dan wel goed foto-weer 📸🌤️ is!

Anouk

Fotograaf

5/5

“We hebben een heel leuke fotoshoot gehad. Anouk doet het heel leuk , is creatief en heeft oog voor detail. Wij zijn heel blij met het resultaat” – Nico

foto's bij slecht weer

Wat ontvang je bij het boeken van een Fotoshoot?

 • Verhalende frisse beelden
 • Design
 • Slideshow
 • Private Online Gallery
 • Shop

Verhalende frisse beelden

Bij mij geen vlakke beelden of filters die na een paar jaar weer ouderwets aanvoelen. Wil je foto's die over 10 jaar nog steeds fris zijn (ondanks dat jezelf wel 10 jaar ouder ben geworden 😜)? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik fotografeer met de professionele lijn van Canon en door de extreem hoge resolutie en super kleurweergave, krijgen jullie beelden die écht onderscheidend zijn van de beelden die je kan maken met je telefoon of consumenten camera. Geloof mij, het is echt de investering waard.

Fotograaf, Fotoshoot met partner, Loveshoot Den Haag, Loveshoots, Op het strand, Portretfotografie Westland

De bewerking

Een foto die uit een camera komt is eigenlijk maar een halffabrikaat. Ik maak zorgvuldig een selectie van alle door mij gemaakte beelden. Ik kijk naar de variatie, de compositie en tal van andere zaken. Als hij goed genoeg is dan gaat de foto door naar de nabewerking. Dit doe ik stuk voor stuk in professionele nabewerkingssoftware. Kijk hier voor een voorbeeld wat het verschil kan zijn tussen wel en geen nabewerking. Even snel wat foto's schieten en ze onbewerkt naar jullie doorzetten, is voor mij echt geen optie. Je wilt tenslotte liever 25 wauw beelden dan 100 mwah mwah, toch..? 

nabewerking van foto's

De premiere

Na de fotoshoot ontvangen jullie binnen 2-3 weken een slideshow met alle nabewerkte beelden in de online gallery. Sit down and relax, zet je geluid hard en geniet van het moment. Op basis van deze slideshow kan je een keuze maken voor het pakket.

fotograaf

Welkom in je museum

Een online foto gallery is standaard onderdeel van al mijn pakketten. Na de loveshoot krijg je toegang tot jullie online gallery waarin alle nabewerkte foto’s zichtbaar zijn.
Hier kan hoge en lage resolutiebeelden downloaden (het aantal is afhankelijk van de pakketkeuze) en je kan sowieso hoogwaardige fotoproducten bestellen van alle foto's. De online gallery is alleen voor jullie toegankelijk. Uiteraard kan je deze gallery wel delen met je familie en vrienden indien je dit wenst. De gallery blijft 1 jaar online zodat je gewoon ook een goede backup hebt mocht je na verloop van tijd nog wat willen bestellen.

portretfotografie

Mooie foto's verdienen een plekje in je interieur

Onderdeel van de online gallery is een compleet ingerichte winkel met hoogwaardige fotoproducten! Personaliseer je eigen foto's, ontwerp kaarten. Het kan allemaal in je shop. Ik vind namelijk dat jullie prachtige foto's niet in een digitale lade terecht mogen komen tussen al die 1000-en foto's die je met de telefoon maakt. Ik sta voor top kwaliteit producten tegen een faire prijs en geloof mij de producten zijn echt niet heel veel duurder dan de Hema en Kruidvat 😌

Contact me

De investering.

Original


incl. 5 hoge resolutie beelden
199
 • Een fotoshoot op locatie waarbij 5 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery.
 • ca. 1 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • incl. 5 digitale beelden naar keuze in hoge resolutie
 • Prijs op basis van max. 5 personen
Actie

Deluxe


incl. 15 hoge resolutie beelden
299
 • Een fotoshoot op locatie waarbij je 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery
 • ca. 1 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • 15 digitale beelden in hoge resolutie naar keuze
 • Op basis van max. 5 personen
Actie
ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Familiefotografie, Favorites, Journalistiek, Portretfotografie, Verhalend, Westland
ARF Jaaroverzicht 2019
5/5

“Anouk neemt de tijd en maakt op een ongedwongen wijze haar foto’s. Geen statige portretten, maar een leuke mix van poses. De oplevering van de foto’s en het contact met Anouk zijn ook prettig, duidelijk en professioneel.” – Richard

werkwijze van een fotograaf

Over fotograaf Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar een spontane frisse fotoshoot!  Ik ben een fotograaf die al 12 jaar ervaring heeft en al heel wat moois heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal happy zijn met de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij jullie helemaal op je best uitkomt. En wat betreft het excuus “ik ben niet fotogeniek”, daar geloof ik helemaal niks van! Want weet je wat het geheim is? Jullie lekker ontspannen en ik zorg voor het mooiste resultaat.

Ik wil er alles aan doen om jou je op je gemak te laten voelen, en met het juiste licht, de perfecte techniek en compositie maken we een foto waar je nog jarenlang blij mee bent.

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Dit maakt niet alleen de foto’s veel relaxter, maar het zorgt ook voor een tijdloze uitstraling. Geen over-the-top filters voor mij, want ik wil dat de foto’s er zo natuurlijk en mooi mogelijk uitzien. Wees gerust, mocht er even wat minder licht zijn dan kan ik met mijn krachtige lichtopstellingen alsnog die natuurlijke daglicht foto maken.

Dus, ben jij op zoek naar een fotograaf die jou op je gemak stelt en de mooiste foto’s van je maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Fotostories.

Veelgestelde vragen.

Vraag je een aanbetaling?

Ja ik verzoek bij het vastzetten van een datum om een aanbetaling van EUR 50,- Dit verreken ik met het eindbedrag. Bij het definitief annuleren van de fotoshoot kan ik helaas de aanbetaling niet retourneren. Ik reserveer tenslotte tijd die ik anders aan andere klanten had kunnen geven. Bij regen of ziekte plannen we gewoon een andere datum.

Kunnen we ook een cadeaubon bij jou bestellen?

Jazeker, ik verstrek cadeaubonnen waarop ik elk gewenst bedrag kan zetten. Dit pak ik leuk in zodat het ook leuk geven is. De ontvanger kan dan zelf een fotoshoot inplannen en aangeven dat hij/zij een cadeaubon heeft.

Wanneer moeten we het restant bedrag betalen?

Zodra de foto’s gereed zijn mail of jullie met de eindfactuur. De aanbetaling is hierin dan verrekend. Zodra de factuur volledig betaald is, verstuur ik de foto’s per post of zet ik de online omgeving klaar.

Hanteer je algemene voorwaarden?

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.

Hoe zit het met het auteursrecht?

Het auteursrecht op de foto’s ligt bij Anouk Raaphorst fotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Hoe zit het met de privacy?

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Reken je ook reiskosten?

Tot 20 kilometer vanaf het westland reken ik geen reiskosten. Daarbuiten is het € 0,40 per kilometer.

Doe je ook bruidsfotografie?

Jazeker, je kan hier op mijn subpagina voor bruidsfotografie kijken of anders op mijn website I Shoot Love Bruidsfotografie. Hier vinden jullie echt alle informatie die je nodig hebt en krijg je een goed beeld van mijn werk als trouwfotograaf.

Staat je vraag er niet tussen?

Kan dan op mijn veelgestelde vragen pagina voor nog meer items of vul het contactformulier in en ik beantwoord jullie vragen met alle liefde.

Boek je shoot.

Vul je gegevens in en ontvang binnen 24 uur meer informatie en/of een bevestiging van je fotoshoot