Personal Branding Fotoshoot op het strand.

Personal Branding Fotoshoot Op Het Strand

Personal Branding Fotoshoot op het strand.

04/10/2023

Wil jij opvallen in jouw vakgebied?

Ontdek hoe een personal branding fotoshoot jouw verhaal vertelt

Als ondernemer of professional is het cruciaal om over hoogwaardige foto’s van jezelf te beschikken. Een personal branding fotoshoot heeft als doel om prachtige portretten van jou als professional te creëren. Daarnaast is het handig om je eigen beeldbank op te bouwen zodat je af en toe kan wisselen van foto’s. 

De foto’s die tijdens de branding shoot worden gemaakt, zijn bruikbaar voor je website, social media, nieuwsbrief en andere marketingmaterialen. Het straalt professionaliteit uit wanneer je je eigen foto’s gebruikt in plaats van generieke (stock)foto’s. 

Tijdens de personal branding fotoshoot leg ik niet alleen portretfoto’s vast, maar ook sfeervolle beelden van jou in actie en de producten/diensten die je aanbiedt.

Maar hoe bereid je je nu eigenlijk voor op zo’n fotoshoot? Het is begrijpelijk dat een fotoshoot spannend kan zijn, vooral als dit niet iets is wat je dagelijks doet. Daarom sta ik graag voor je klaar om je te begeleiden bij de voorbereiding op deze zakelijke fotosessie. Overigens kan je deze sessie ook gewoon bij mij boeken als je geen eigen bedrijf hebt maar gewoon super strakke foto’s van jezelf wilt op bijvoorbeeld Linked-In of dating websites.

Je hebt wellicht al enkele foto’s verzameld die je aanspreken. Een slimme stap is om vooraf een moodboard samen te stellen met afbeeldingen die je inspireren. Hierdoor kunnen we snel inzicht krijgen in de stijl en sfeer die je zoekt. Het is belangrijk om te benadrukken dat we geen exacte kopieën van deze beelden maken; integendeel, we geven er een geheel eigen, unieke twist aan. Zo garanderen we authentieke en persoonlijke foto’s die naadloos passen bij jouw website en sociale media.

Het is eveneens verstandig om vooraf je website te bekijken of een gesprek aan te gaan met je webbouwer, vooral als je net begint. Op die manier ontstaat er een helder beeld van welke specifieke foto’s je echt nodig hebt en waar je bepaalde beelden op je website wilt integreren.”

Anouk

Personal branding fotoshoot op het strand

Wil jij ook krachtige beelden?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

FAQ.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt normaliter ongeveer 1 uur, effectieve fototijd. Zorg dus dan jullie op tijd zijn zodat er geen tijd verloren gaat. Als het een fotoshoot met een grotere groep (> 5 personen) is dan reserveer ik extra tijd om alles aan bod te laten komen (dit heeft een meerprijs). Informeer naar de mogelijkheden. Bij newborn fotoshoot hanteer ik ca. 1,5 uur om in alle rust jullie en je ukkie mooi op beeld te krijgen.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren). 

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we (kosteloos) de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking trouwens helemaal niet erg voor de foto’s. Menig Nederlandse kunstschilder is beroemd geworden door de Hollandse luchten mooi vast te leggen. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.