Even voorstellen.

Meet Anouk.

Hallo, mijn naam is Anouk Raaphorst en ik ben professioneel Portretfotograaf 📷. In 2010 heb ik na mijn opleiding aan de Foto-academie te Rotterdam mijn baan in de makelaardij opgezegd en ben ik Anouk Raaphorst fotografie begonnen. Lees meer over mijn werkwijze of bekijk een selectie van mijn portfolio. Mijn fotografie staat voor spontane frisse Portretfoto’s op een journalistieke wijze. Foto’s die jullie verhaal écht vertellen. Ik fotografeer altijd op locatie en beschik niet over een studio. Niet geënsceneerd, op een plek waar jullie graag komen. Check ook diverse Referenties van klanten die jullie voorgingen.Hiernaast doe ik veel journalistieke bedrijfsfotografie, zwangerschapsshoots en bruidsfotografie met mijn label I Shoot Love Bruidsfotografie. Veel plezier met rondkijken op mijn website en mail of bel mij gerust voor meer informatie.

Portretfoto’s kunnen écht anders!

Hartelijke groeten,

anouk htk

 

 

 

Photography

Maried
2 Children

Italy

Foody Freak

Running

Coffee
Lover

Video afspelen over anouk raaphorst fotografie, wat kost een fotograaf

Ik ben ook werkzaam onder de volgende labels

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

Even voorstellen
Interview

Een tijdje geleden ben ik door een fotografenforum MyWed geïnterviewd over mijn werk, mijn werkwijze en wie ik ben. Lees hier het artikel.

Bent u fotogeniek?

haha of ik zelf fotogeniek ben, laat ik graag ter beoordeling van anderen 😉 Wel heb ik zelf oog voor fotogenieke mensen, momenten en composities. Een mooie foto is namelijk echt iets anders dan een foto van iets moois!

Hoe bent u begonnen aan huwelijksfotografie?

In 2010 heb ik een opleiding aan de fotoacademie te Rotterdam afgerond en ben ik I Shoot Love Bruidsfotografie begonnen.

Wat zijn volgens u de belangrijkste elementen van een goede foto?

Compositie staat zeker op 1 voor een goede foto. Daarnaast moet het technisch, zoals contrast & belichting perfect zijn. Een goede foto laat meer zien dan alleen een plaatje maar vertelt een verhaal.

Houdt u van reizen?

Ik hou zeker van reizen! Italie 🇮🇹 is mijn favoriete vakantieland. Schitterende locaties, mooie mensen en bovenal super food 🍕 Verder heb ik veel verre reizen gemaakt naar o.a. Cuba, Guatamala, Thailand & Marokko. Ook heb ik bruiloften mogen fotografen in Frankrijk.

Wat vindt u het leukst aan uw beroep?

Mijn creativiteit helemaal zijn beloop laten gaan en een hele dag optrekken in een über sfeervolle setting met vrolijke mensen en op deze wijze herinneringen maken voor de toekomst. Want zeg nu zelf, foto’s worden met de jaren steeds mooier en waardevoller.

Wat vindt u het minst leuk aan uw beroep?

De administratie, dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te automatiseren en/of uit te besteden 😉

Hoe ziet u de toekomst van huwelijksfotografie?

Er zal altijd toekomst zijn voor goede huwelijksfotografie. Natuurlijk zijn er 10 ooms en tantes op je bruiloft met ook mooie camera’s of mobiele telefoons, maar goede foto’s maken in moeilijke (licht)omstandigheden is echt een vak. Daarnaast adviseer ik altijd mijn bruidsparen om tegen de gasten te zeggen dat ze vooral moeten genieten van de momenten, voor de foto’s hebben ze mij 📸.

Wat is er speciaal aan huwelijksfotografie?

Als je de foto’s terug ziet als bruidspaar dan vind ik het belangrijk dat je jullie trouwdag opnieuw herbeleefd. Dat het bruidspaar momenten ziet die ze op de dag niet zo hebben meegekregen. Ik vind het keer op keer mooi om te zien dat alles op een trouwdag samen komt.

Hoe gaat u om met kritiek?

Van kritiek kan ik ook weer leren en als het zich voordoet dan verneem ik dat dan ook graag. Wel graag enigszins onderbouwd zodat ik mijn service nog verder kan optimaliseren.

Ten eerste – wie beschouwt u als de beste trouwfotograaf in uw stad?

hmm, mijn stad is niet zo groot maar als ik de randstad neem zoals Den Haag/Rotterdam dan zeker Gabriel Scharis. Ik vind zijn werk zeer aansprekend en hij heeft echt een eigen stijl. Hiernaast is het gewoon een sympathieke gast. Wereldwijd staat voor mij TwoMann Studio dik bovenaan. Ik heb onlangs een jaar lang een internationale bruidsfotografie opleiding bij ze gedaan en weer heel veel nieuwe dingen geleerd.

Zijn er bepaalde trends in huwelijksfotografie?

De tijd van de staatsieportretten is gelukkig wel een beetje geweest. Trends in de huwelijksfotografie zijn o.a. verlovingsshoots, loveshoots tijdens de trouwdag maar ook het werken met drones en een second shooter om vanuit nog meer perspectieven jullie trouwdag vast te leggen.

Welke criteria moeten de bruid en bruidegom hanteren bij het kiezen van een huwelijksfotograaf?

Allereerst moet de stijl van fotografie jullie aanspreken en maak altijd persoonlijk kennis met de huwelijksfotograaf en nodig er een paar uit zodat je een goed beeld krijgt. Die persoonlijke klik moet er imo echt zijn. Tenslotte is hij/zij zeer close bij jullie op een van de belangrijkste dagen uit je leven.

Welke zaken die mensen gewoonlijk niet opmerken ziet een trouwfotograaf net wel?

Voornamelijk de emotionele momenten van jullie gasten, of er nu gelachen word of gehuild. Verder de details die de dag júllie dag maakt.

Wat is het meest indrukwekkende moment van uw leven?

Op 1 staat toch echt de geboortes van mij twee zonen maar kort daarna volgt ook mijn eigen bruiloft.

Hoe definieert u succes? Hoe meet u het?

Dat je doet en kan doen wat je leuk vindt. Het contant blijven ontwikkelen en de gedachte dat je je beste foto nog moet maken!

Bent u liever graag gezien of gerespecteerd?

Gerespecteerd. Ik ben van nature bescheiden en het liefst op de achtergrond actief.

Wat is de grootste fout die u ooit begaan heeft op professioneel vlak?

Gelukkig heb ik nooit echt grote fouten gemaakt. Ik ben op dat vlak serieus en nogal een controlfreak als het op bruidsfotografie aankomt. Van bijna alles heb ik een reserve exemplaar bij me tijdens de bruiloft en maak ik diverse backups van de gemaakte foto’s. De verantwoordelijkheid voel ik elke keer weer op een bruiloft

Hoe leert u bij om betere foto’s te maken?

Ik volg jaarlijks diverse workshops van gerenommeerde (buitenlandse) fotografen, lees heel veel op fora op het internet en leer bij met webinars voor bv lightroom/photoshop.

Wat wil u graag zeggen met uw foto’s?

Ik wil écht een verhaal vertellen! Ik vind het spannend om mensen meer te laten zien dan een foto. Iets dat een ervaring biedt, een venster op een moment waarin tijd, licht en beleving de juiste aandacht krijgt.

Wat motiveert u om foto’s te blijven maken?

Als ik na de huwelijksdag het compliment van het bruidspaar krijg dat de foto’s zo waardevol zijn en ze amper gemerkt hebben dat ik de hele dag om ze heen was. Het draait namelijk niet om mij maar om het bruidspaar en hun gasten. Ik probeer dus zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn 😎

Wie zijn uw helden?

Op fotogebied zeker Jimmy Nelson, wat een icoon op portretfotografie

Wat doet u in uw vrije tijd?

In mijn vrije tijd hou ik van cappuccino ☕ drinken en hardlopen. Ook ben ik een halve foodie 🥑 en kan ik los gaan met het maken van lekkere gerechten.

Waar zou u graag wonen?

Ondanks dat ik fantastisch woon in het Westland (en alles dichtbij is), zou ik ook wel eens in Den Haag of Delft willen wonen. Lekker van het stadse leven genieten. Als ik naar het buitenland zou moeten verhuizen dan kies ik toch echt Italië.

Is er een leven na het huwelijk?

Haha, ik ben zelf ook getrouwd en herinner mijn trouwdag (mede dankzij de foto’s) nog als gisteren. Nadien verandert er helemaal niets. Ik zie trouwen echt als een bezegeling van de liefde en een hele gave dag met alle naasten om je heen.

Maakt u alleen huwelijksfoto’s?

Nope, ik ben ook actief als portretfotograaf via www.anoukraaphorst.nl
Op dezelfde wijze als mijn huwelijksfotograaf, verhalend. De rode draad in mijn fotografie is namelijk het verhaal van mensen vertellen. Hiernaast doe ik al jaren afscheids- en herinneringsfotografie met mijn label: I Shoot Memories. Dit vind ik echt heel waardevol om te kunnen doen.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.