5 tips om je foto’s bij slecht weer te verbeteren.

fototips bij slecht weer

5 tips om je foto’s bij slecht weer te verbeteren.

Spontane en frisse fotoshoots in Westland | Delft | Rotterdam

Til je foto's naar een hoger niveau!

5 fototips bij slecht weer:

Het mooie aan fotografie is dat het ons uitnodigt om creatief te zijn en ons aan te passen aan elke situatie! Slecht weer kan een uitdaging zijn, maar het biedt ons ook unieke en interessante mogelijkheden om foto’s te maken die anders zouden zijn dan onze “normale” shots op zonnige dagen. Bekijk het van de positieve kant en probeer nieuwe technieken uit, zoals het gebruik van reflecties in regenplassen of het spelen met contrasten tussen donkere wolken en heldere kleuren in de omgeving. Experimenteer ook met verschillende belichtingstechnieken om een dramatisch effect te creëren. Vergeet niet dat jij als fotograaf de controle hebt over de sfeer en stemming van de foto’s die je maakt. Laat je inspireren door het weer en laat je creativiteit de vrije loop. Lees hieronder nog een aantal waardevolle tips. Succes!

Anouk

PortretFotograaf

fotoshoot bij slecht weer
regen
Hilarische foto's tijdens slecht weer op het strand
bruidsfotografie bij slecht weer

5 fototips bij slecht weer

Tip 1

Gebruik natuurlijk licht slim:

Bij slecht weer kan het licht diffuus zijn, wat gunstig kan zijn voor portretfotografie. Gebruik het zachte licht dat ontstaat door bewolkte luchten om harde schaduwen te vermijden. Als het regent, zoek dan naar plekken met natuurlijk overdekt licht, zoals bij een ingang van een gebouw of onder bomen. Hierdoor voorkom je overbelichte of onderbelichte plekken op het gezicht van het onderwerp.

Tip 2

Benut reflecties en natte oppervlakten:

Regen zorgt voor interessante reflecties op natte oppervlakten zoals straten of trottoirs. Gebruik deze reflecties creatief in je composities. Het kan leiden tot boeiende spiegelingen en visueel aantrekkelijke effecten. Experimenteer met verschillende hoeken om unieke beelden vast te leggen. Overweeg ook het gebruik van een reflectiescherm om het natuurlijke licht te sturen en de gezichten van je onderwerpen op te lichten.

Tip 3

Betrek het weer in je verhaal:

Maak van het slechte weer een integraal onderdeel van je verhaal. Laat je onderwerpen niet alleen poseren, maar moedig ze aan om te interageren met de omgeving. Laat ze bijvoorbeeld genieten van de regen door te dansen, te lachen of met paraplu's te spelen. Dit geeft de foto's een spontane en authentieke uitstraling. Bovendien voegt het een emotioneel element toe aan de beelden, waardoor ze meer zeggingskracht krijgen.

Tip 4

Onthoud dat uitdagingen zoals slecht weer vaak unieke kansen bieden voor creatieve expressie. Experimenteer met deze tips en pas ze aan aan je eigen stijl en de voorkeuren van je onderwerpen. Veel succes met je fotografie!

Tip 5

Bescherm je apparatuur adequaat: Fotograferen in slecht weer, vooral bij regen, brengt het risico met zich mee dat je apparatuur beschadigd raakt door water. Zorg ervoor dat je de juiste bescherming hebt, zoals regenhoezen voor je camera en lenzen. Deze hoezen zijn doorgaans gemaakt van waterafstotend materiaal en houden je uitrusting droog terwijl je toch vrij kunt blijven bewegen en fotograferen. Investeer ook in een stevige paraplu die groot genoeg is om zowel jou als je camera te beschermen. Hierdoor kun je blijven fotograferen in regenachtige omstandigheden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van je apparatuur.

5/5

“We hebben een heel leuke fotoshoot gehad. Anouk doet het heel leuk , is creatief en heeft oog voor detail. Wij zijn heel blij met het resultaat” – Nico

foto onder een grote boom tijdens slecht weer

Wat ontvang je bij het boeken van een fotoshoot?

 • Verhalende frisse beelden
 • Design
 • Slideshow
 • Private Online Gallery
 • Shop

Verhalende frisse beelden

Bij mij geen vlakke beelden of filters die na een paar jaar weer ouderwets aanvoelen. Wil je foto's die over 10 jaar nog steeds fris zijn (ondanks dat jezelf wel 10 jaar ouder ben geworden 😜)? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik fotografeer met de professionele lijn van Canon en door de extreem hoge resolutie en super kleurweergave, krijgen jullie beelden die écht onderscheidend zijn van de beelden die je kan maken met je telefoon of consumenten camera. Geloof mij, het is echt de investering waard.

Fotoshoot op het strand bij minder weer

De bewerking

Een foto die uit een camera komt is eigenlijk maar een halffabrikaat. Ik maak zorgvuldig een selectie van alle door mij gemaakte beelden. Ik kijk naar de variatie, de compositie en tal van andere zaken. Als hij goed genoeg is dan gaat de foto door naar de nabewerking. Dit doe ik stuk voor stuk in professionele nabewerkingssoftware. Kijk hier voor een voorbeeld wat het verschil kan zijn tussen wel en geen nabewerking. Even snel wat foto's schieten en ze onbewerkt naar jullie doorzetten, is voor mij echt geen optie. Je wilt tenslotte liever 15 wauw beelden dan 50 mwah mwah, toch..? 

nabewerking van foto's

De premiere

Na de fotoshoot ontvangen jullie binnen 2-3 weken een slideshow met alle nabewerkte beelden in de online gallery. Sit down and relax, zet je geluid hard en geniet van het moment. Op basis van deze slideshow kan je een keuze maken voor het pakket.

fotograaf

Welkom in je museum

Een online foto gallery is standaard onderdeel van al mijn pakketten. Na de loveshoot krijg je toegang tot jullie online gallery waarin alle nabewerkte foto’s zichtbaar zijn.
Hier kan hoge en lage resolutiebeelden downloaden (het aantal is afhankelijk van de pakketkeuze) en je kan sowieso hoogwaardige fotoproducten bestellen van alle foto's. De online gallery is alleen voor jullie toegankelijk. Uiteraard kan je deze gallery wel delen met je familie en vrienden indien je dit wenst. De gallery blijft 1 jaar online zodat je gewoon ook een goede backup hebt mocht je na verloop van tijd nog wat willen bestellen.

regen

Mooie foto's verdienen een plekje in je interieur

Onderdeel van de online gallery is een compleet ingerichte winkel met hoogwaardige fotoproducten! Personaliseer je eigen foto's, ontwerp kaarten. Het kan allemaal in je shop. Ik vind namelijk dat jullie prachtige foto's niet in een digitale lade terecht mogen komen tussen al die 1000-en foto's die je met de telefoon maakt. Ik sta voor top kwaliteit producten tegen een faire prijs en geloof mij de producten zijn echt niet heel veel duurder dan de Hema en Kruidvat 😌

Contact me

De investering.

Fotoshoot Gezin
Fotoshoot Familie

Voor gezinnen t/m 5 personen. Samen zoeken we een locatie uit die bij jullie past. Ik zorg voor een interactieve fotoshoot en dat ik alle spontane momenten vang zodat jullie op de foto komen zoals je écht bent. 

The best of

Fotoshoot met je Gezin
incl. 10 hoge resolutie beelden
199
 • Een fotoshoot op locatie waarbij 10 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery.
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • incl. 10 digitale beelden naar keuze in hoge resolutie
 • Prijs op basis van max. 5 personen uit één gezin.

Ultimate

Fotoshoot met je Gezin
incl. alle hoge resolutie beelden
299
 • Een fotoshoot op locatie waarbij je alle digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • alle digitale beelden in hoge resolutie naar keuze
 • Op basis van max. 5 personen uit één gezin.

Zijn jullie met meer dan 5 personen, kijk dan bij de Family pakketten. Genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten tot 20 km vanaf Naaldwijk. Daarboven reken ik €0,40 p/km.

Voor grotere of samengestelde families. Bijvoorbeeld voor een fotoshoot met opa en oma, kinderen en kleinkinderen. Ik zorg voor een interactieve fotoshoot, voor spontane momenten tussen jou en je familieleden. De nadruk ligt op foto’s met de familie maar er is ook tijd voor combinaties in ’n kleinere setting.

The best of

Fotoshoot met je Familie
incl. 15 hoge resolutie beelden
325
 • Een fotoshoot op locatie waarbij 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery.
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • incl. 15 digitale beelden naar keuze in hoge resolutie
 • Prijs op basis van max. 10 personen.
 • Bijboeken extra personen voor € 15 pp

Ultimate

Fotoshoot met je Familie
incl. alle hoge resolutie beelden
450
 • Een fotoshoot op locatie waarbij je alle digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • alle digitale beelden in hoge resolutie naar keuze
 • Prijs op basis van max. 10 personen.
 • Bijboeken extra personen voor € 15 pp

Zijn jullie met meer dan 15 personen, informeer dan naar de maatwerkprijs. Genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten tot 10 km vanaf Naaldwijk. Daarboven reken ik €0,40 p/km.

Loveshoots Euromast Rotterdam
Loveshoot Euromast Rotterdam
5/5

“Anouk neemt de tijd en maakt op een ongedwongen wijze haar foto’s. Geen statige portretten, maar een leuke mix van poses. De oplevering van de foto’s en het contact met Anouk zijn ook prettig, duidelijk en professioneel.” – Richard

Personal Branding Fotograaf Anouk Raaphorst

Over fotograaf Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar spontane fotoshoot!  Ik ben een fotograaf die al 13+ jaar ervaring heeft en al heel wat moois heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal happy zijn met de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij jullie helemaal op je best uitkomt. En wat betreft het excuus “ik ben niet fotogeniek”, daar geloof ik helemaal niks van! Want weet je wat het geheim is? Jullie lekker ontspannen en ik zorg voor het mooiste resultaat.

Ik wil er alles aan doen om jou je op je gemak te laten voelen, en met het juiste licht, de perfecte techniek en compositie maken we een foto waar je nog jarenlang blij mee bent.

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Dit maakt niet alleen de foto’s veel relaxter, maar het zorgt ook voor een tijdloze uitstraling. Geen over-the-top filters voor mij, want ik wil dat de foto’s er zo natuurlijk en mooi mogelijk uitzien. Wees gerust, mocht er even wat minder licht zijn dan kan ik met mijn krachtige lichtopstellingen alsnog die natuurlijke daglicht foto maken.

Dus, ben jij op zoek naar een fotograaf die jou op je gemak stelt en de mooiste foto’s van je maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen.

Vraag je een aanbetaling?

Nope, bij mij betaal je pas als jullie online gallery beschikbaar is met alle nabewerkte foto's. Meestal is dat binnen 2 weken na de fotoshoot. Ook dan hoef je pas een keuze van het pakket te maken en later kan je altijd nog upgraden in je eigen shop. B.v. als je toch meer foto's in hoge resolutie wilt downloaden. Bij regen of ziekte plannen we gewoon een andere datum. 

Kunnen we ook een cadeaubon bij jou bestellen?

Jazeker, ik verstrek cadeaubonnen waarop ik elk gewenst bedrag kan zetten. Dit pak ik leuk in zodat het ook leuk geven is. De ontvanger kan dan zelf een fotoshoot inplannen en aangeven dat hij/zij een cadeaubon heeft.

Wanneer moeten we het restant bedrag betalen?

Zodra de foto’s gereed zijn mail of jullie met de eindfactuur. De aanbetaling is hierin dan verrekend. Zodra de factuur volledig betaald is, verstuur ik de foto’s per post of zet ik de online omgeving klaar.

Hanteer je algemene voorwaarden?

Ik hanteer algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.

Hoe zit het met het auteursrecht?

Het auteursrecht op de foto’s ligt bij Anouk Raaphorst fotografie. Als klant ontvang je een licentie om de beelden vrij te mogen gebruiken zolang dit niet commerciële activiteiten betreft. Voor gebruik op sociale media dien je de lage resolutie beelden te gebruiken. Twijfel je over het gebruik, bel of mail me en we komen er vast uit. Lees hier meer over wat auteursrecht precies inhoud.

Hoe zit het met de privacy?

Ik heb een privacy policy opgesteld om te voldoen aan de AVG. Je kunt hem hier vinden

Reken je ook reiskosten?

Tot 20 kilometer vanaf het westland reken ik geen reiskosten. Daarbuiten is het € 0,40 per kilometer.

Doe je ook bruidsfotografie?

Jazeker, je kan hier op mijn subpagina voor bruidsfotografie kijken of anders op mijn website I Shoot Love Bruidsfotografie. Hier vinden jullie echt alle informatie die je nodig hebt en krijg je een goed beeld van mijn werk als trouwfotograaf.

Staat je vraag er niet tussen?

Kan dan op mijn veelgestelde vragen pagina voor nog meer items of vul het contactformulier in en ik beantwoord jullie vragen met alle liefde.