Fotoshoot strand 🏖️.

ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Familiefotografie, Favorites, Fotoshoot Strand, Hoek van Holland, Journalistiek, Kijkduin, Portretfotografie, Scheveningen, Verhalend, Westland

Fotoshoot strand 🏖️.

Spontane en frisse fotoshoots in Westland | Delft | Rotterdam

Zon, Zee en 'n camera

een spontane strand fotoshoot

Wil je op het strand een fotoshoot?

Geregeld doe ik fotoshoots op het strand in bijvoorbeeld Hoek van Holland, Monster, Kijkduin of Scheveningen. Elke strandopgang heeft zo zijn eigen sfeer. Zo kan je bij Hoek van Holland meer de duinen in voor een fotoshoot en nog een stuk van bijvoorbeeld de waterweg meepakken. Bij Kijkduin heb je de jutters-keet en Scheveningen uiteraard rondom de pier en bv het zwarte pad of de Scheveningse haven. Familiefotografie op het strand staat garant voor spontane portretfoto’s zowel individueel als in groepsverband. Ook doe ik geregeld loveshoots en zwangerschapsfotoshoots in het zand.

Anouk

Fotoshoot op het strand

Familie fotoshoot, Westduinpark Den Haag
Wat kost een fotograaf
4 tips voor spontane loveshoots
5/5

“We hebben een heel leuke fotoshoot gehad. Anouk doet het heel leuk , is creatief en heeft oog voor detail. Wij zijn heel blij met het resultaat” – Nico

ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Familiefotografie, Favorites, Portretfotografie

Van poses tot locaties: enkele tips voor een succesvolle strandfotoshoot

Het beste Seizoen voor een fotoshoot op het strand

een fotoshoot op het strand kan je het beste doen tussen april - september en dan vooral in het voorseizoen en naseizoen. Hoog zomers is het vaak te warm en erg druk met strandgangers, die in de weg liggen/lopen 😂

De weersvoorspellingen


Kijk ongeveer 7 dagen  van de tevoren hoe de weersverwachtingen zijn, zo rond de 20 graden,  half bewolkt 🌤️ en een windkracht < 4 beaufort zijn ideale  omstandigheden voor een strandfotoshoot. Die Hollandse 🇳🇱  wolkenpartijen maken jullie foto's helemaal af. Op de dag toch echt  slecht weer? geen probleem we verzetten gewoon de fotoshoot.

Sundowner

Uiteraard kan je bij mij - zonder meerprijs   - een fotoshoot boeken in het weekend maar zeker als de dagen wat   langer zijn dan is een fotoshoot aan het einde van de dag ook supergaaf.   Timen we het zo dat we hopelijk ook nog een mooie ondergaande zon 🌅   kunnen meepakken.

Fotoshoot Strand

Kledingtips voor een strand fotoshoot

Een zonnige fotoshoot kan natuurlijk alleen met zonnige kleren 👗. Witte kleding, spijkerstoffen of pastelkleuren doen het altijd goed. Zorg wel een beetje voor afwisselen tussen de gezinsleden en dat het op elkaar is afgestemd. Donkere kleding is vaak niet zo mooi op foto's die op het strand zijn genomen.

Kinderen op het strand

Ik fotografeer op een spontane wijze en dat spreekt kinderen gelukkig aan. Spelenderwijs gave foto's maken en als ze niet willen poseren, geen probleem. Laten we de strandspullen erbij halen, van duinen afrollen of over de golfen springen. Eigentijdse portretfotografie op het strand.

ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Familiefotografie, Favorites, Fotoshoot Strand, Hoek van Holland, Journalistiek, Kijkduin, Portretfotografie, Scheveningen, Verhalend, Westland

Vergeet de statische poses en ga voor beweging

Het strand is de perfecte plek om te experimenteren met beweging. Laat je haren wapperen in de wind, spring in de lucht of dans op het zand. Dit zorgt voor meer spontaniteit in je foto's en zorgt voor een natuurlijkere uitstraling.

Let op de timing

Het licht op het strand verandert voortdurend, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang. Plan uw fotoshoot op het juiste moment om optimaal gebruik te maken van de mooie lichtinval en schaduwen op het strand.

Varieer de hoeken

Varieer de hoeken waaruit je de foto's neemt. Maak gebruik van de omgeving op het strand om creatieve composities te maken. Neem bijvoorbeeld foto's vanuit laag perspectief om het strand en de zee op de achtergrond te tonen.

Gebruik de omgeving

Maak gebruik van de natuurlijke elementen op het strand, zoals het zand, de rotsen en het water om een interessante achtergrond te creëren voor je foto's. Gebruik ook de reflecties in het water om mooie reflecties van jezelf of je onderwerp vast te leggen.

Laat het plezier zien

Onthoud dat een fotoshoot op het strand niet alleen draait om het maken van perfecte foto's. Laat jezelf en je onderwerp genieten van het moment en laat het plezier zien in de foto's. Dit zorgt voor spontaniteit en een natuurlijke uitstraling in de foto's.

Partyfotografie Beachclub Birds Kijkduin

Wat ontvang je bij het boeken van een fotohoot?

 • Verhalende frisse beelden
 • Design
 • Slideshow
 • Private Online Gallery
 • Shop

Verhalende frisse beelden

Bij mij geen vlakke beelden of filters die na een paar jaar weer ouderwets aanvoelen. Wil je foto's die over 10 jaar nog steeds fris zijn (ondanks dat jezelf wel 10 jaar ouder ben geworden 😜)? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik fotografeer met de professionele lijn van Canon en door de extreem hoge resolutie en super kleurweergave, krijgen jullie beelden die écht onderscheidend zijn van de beelden die je kan maken met je telefoon of consumenten camera. Geloof mij, het is echt de investering waard.

Fotograaf, Fotoshoot met partner, Loveshoot Den Haag, Loveshoots, Op het strand, Portretfotografie Westland

De bewerking

Een foto die uit een camera komt is eigenlijk maar een halffabrikaat. Ik maak zorgvuldig een selectie van alle door mij gemaakte beelden. Ik kijk naar de variatie, de compositie en tal van andere zaken. Als hij goed genoeg is dan gaat de foto door naar de nabewerking. Dit doe ik stuk voor stuk in professionele nabewerkingssoftware. Kijk hier voor een voorbeeld wat het verschil kan zijn tussen wel en geen nabewerking. Even snel wat foto's schieten en ze onbewerkt naar jullie doorzetten, is voor mij echt geen optie. Je wilt tenslotte liever 15 wauw beelden dan 50 mwah mwah, toch..? 

nabewerking van foto's

De premiere

Na de fotoshoot ontvangen jullie binnen 2-3 weken een slideshow met alle nabewerkte beelden in de online gallery. Sit down and relax, zet je geluid hard en geniet van het moment. Op basis van deze slideshow kan je een keuze maken voor het pakket.

fotograaf

Welkom in je museum

Een online foto gallery is standaard onderdeel van al mijn pakketten. Na de loveshoot krijg je toegang tot jullie online gallery waarin alle nabewerkte foto’s zichtbaar zijn.
Hier kan hoge en lage resolutiebeelden downloaden (het aantal is afhankelijk van de pakketkeuze) en je kan sowieso hoogwaardige fotoproducten bestellen van alle foto's. De online gallery is alleen voor jullie toegankelijk. Uiteraard kan je deze gallery wel delen met je familie en vrienden indien je dit wenst. De gallery blijft 1 jaar online zodat je gewoon ook een goede backup hebt mocht je na verloop van tijd nog wat willen bestellen.

fotoshoot op het strand

Mooie foto's verdienen een plekje in je interieur

Onderdeel van de online gallery is een compleet ingerichte winkel met hoogwaardige fotoproducten! Personaliseer je eigen foto's, ontwerp kaarten. Het kan allemaal in je shop. Ik vind namelijk dat jullie prachtige foto's niet in een digitale lade terecht mogen komen tussen al die 1000-en foto's die je met de telefoon maakt. Ik sta voor top kwaliteit producten tegen een faire prijs en geloof mij de producten zijn echt niet heel veel duurder dan de Hema en Kruidvat 😌

Contact me

De investering.

Oké, de beelden en mijn werkwijze spreken je aan? Check dan hier of de prijs ook werkt. Bij mij geen half werk maar een goed gevulde gallery met spontane & frisse beelden die je jaren later ook nog herinneren aan de fotoshoot samen met je dierbaren.  Goede foto’s worden met de jaren waardevoller en daarom is een fotoshoot op het strand een top investering! 

Gezin
Familie

Voor gezinnen t/m 5 personen. Samen zoeken we een locatie uit die bij jullie past. Ik zorg voor een interactieve fotoshoot en dat ik alle spontane momenten vang zodat jullie op de foto komen zoals je écht bent. 

The best of

Fotoshoot met je Gezin
incl. 10 hoge resolutie beelden
199
 • Een fotoshoot op locatie waarbij 10 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery.
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • incl. 10 digitale beelden naar keuze in hoge resolutie
 • Prijs op basis van max. 5 personen uit één gezin.

Ultimate

Fotoshoot met je Gezin
incl. alle hoge resolutie beelden
299
 • Een fotoshoot op locatie waarbij je alle digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • alle digitale beelden in hoge resolutie naar keuze
 • Op basis van max. 5 personen uit één gezin.

Zijn jullie met meer dan 5 personen, kijk dan bij de Family pakketten. Genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten tot 20 km vanaf Naaldwijk. Daarboven reken ik €0,40 p/km.

Voor grotere of samengestelde families. Bijvoorbeeld voor een fotoshoot met opa en oma, kinderen en kleinkinderen. Ik zorg voor een interactieve fotoshoot, voor spontane momenten tussen jou en je familieleden. De nadruk ligt op foto’s met de familie maar er is ook tijd voor combinaties in ’n kleinere setting.

The best of

Fotoshoot met je Familie
incl. 15 hoge resolutie beelden
325
 • Een fotoshoot op locatie waarbij 15 digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery.
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • incl. 15 digitale beelden naar keuze in hoge resolutie
 • Prijs op basis van max. 10 personen.
 • Bijboeken extra personen voor € 15 pp

Ultimate

Fotoshoot met je Familie
incl. alle hoge resolutie beelden
450
 • Een fotoshoot op locatie waarbij je alle digitale downloads krijgt van de gaafste foto's. Deze kan je zelf kiezen in je Online Gallery
 • ca. 1,5 uur fotoshoot
 • Op een locatie naar keuze
 • Professionele nabewerking van de beelden
 • Online Gallery + Printstudio met alle foto's
 • alle digitale beelden in hoge resolutie naar keuze
 • Prijs op basis van max. 10 personen.
 • Bijboeken extra personen voor € 15 pp

Zijn jullie met meer dan 15 personen, informeer dan naar de maatwerkprijs. Genoemde prijzen zijn incl. btw en reiskosten tot 10 km vanaf Naaldwijk. Daarboven reken ik €0,40 p/km.

ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Familiefotografie, Fotoshoot Strand, Hoek van Holland, Kijkduin, Scheveningen, Westland
ARF Website, Anouk Raaphorst fotografie, Fotoshoot Zwangerschap, Journalistiek, Portretfotografie, Verhalend, Westland, Zwangerschapsfotoshoot op het strand
5/5

“Anouk neemt de tijd en maakt op een ongedwongen wijze haar foto’s. Geen statige portretten, maar een leuke mix van poses. De oplevering van de foto’s en het contact met Anouk zijn ook prettig, duidelijk en professioneel.” – Richard

Fotograaf Anouk Raaphorst

Over fotograaf Anouk.

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar een loveshoot of engagement fotoshoot!  Ik ben een fotograaf die al 13+ jaar ervaring heeft en al heel wat moois heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal happy zijn met de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij jullie helemaal op je best uitkomt. En wat betreft het excuus “ik ben niet fotogeniek”, daar geloof ik helemaal niks van! Want weet je wat het geheim is? Jullie lekker ontspannen en ik zorg voor het mooiste resultaat.

Ik wil er alles aan doen om jou je op je gemak te laten voelen, en met het juiste licht, de perfecte techniek en compositie maken we een foto waar je nog jarenlang blij mee bent.

 

Tijdloos, fris & spontaan

Wat ik ook belangrijk vind, is werken met natuurlijk licht. Dit maakt niet alleen de foto’s veel relaxter, maar het zorgt ook voor een tijdloze uitstraling. Geen over-the-top filters voor mij, want ik wil dat de foto’s er zo natuurlijk en mooi mogelijk uitzien. Wees gerust, mocht er even wat minder licht zijn dan kan ik met mijn krachtige lichtopstellingen alsnog die natuurlijke daglicht foto maken.

Dus, ben jij op zoek naar een fotograaf die jou op je gemak stelt en de mooiste foto’s van je maakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Beachphoto Stories.

Zomerzwanger
 • fotoshoot op het strand

Zomerzwanger

Een Zonnige Zwangerschapsfotoshoot op het Strand! De zomerse zonnestralen prikkelen onze …

Willen jullie ook super frisse creatieve foto's...

Vul snel het onderstaande formulier in en we hebben snel contact.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Veelgestelde vragen.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt normaliter ongeveer 1 uur, effectieve fototijd. Zorg dus dan jullie op tijd zijn zodat er geen tijd verloren gaat. Als het een fotoshoot met een grotere groep (> 5 personen) is dan reserveer ik extra tijd om alles aan bod te laten komen (dit heeft een meerprijs). Informeer naar de mogelijkheden. Bij newborn fotoshoot hanteer ik ca. 1,5 uur om in alle rust jullie en je ukkie mooi op beeld te krijgen.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren). 

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we (kosteloos) de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking trouwens helemaal niet erg voor de foto’s. Menig Nederlandse kunstschilder is beroemd geworden door de Hollandse luchten mooi vast te leggen. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.