Fotoshoot op het strand bij minder weer.

03/09/2023

Fotoshoot op het strand bij minder weer

Fotoshoot op het strand bij minder weer.

03/09/2023

Donkere wolken, Hollandse luchten en contrastrijke beelden

Hoe krijg je frisse foto's op het strand bij minder weer?

Tijdens een recente fotoshoot op het strand van Kijkduin kwam ik minder dan ideale weersomstandigheden tegen. Het was een dag vol met buien en niet de perfecte zonnige stranddag die de meeste mensen zich voorstellen voor hun familiefoto’s. Echt een fotoshoot op het strand bij minder weer.

Ondanks het weer kon ik echter frisse en spontane familiemomenten vastleggen met mijn professionele apparatuur en door middel van nabewerking.

De uitdaging van het fotograferen in minder gunstige weersomstandigheden kan een aantal unieke en mooie elementen in de foto’s naar voren brengen. 

De regendruppels op het zand en de wolken in de lucht geven een bepaalde sfeer en sfeer aan de beelden. Het creëert een natuurlijk, rauw gevoel dat de algehele look en emotie kan versterken.

Met mijn expertise op het gebied van familiefotografie in het Westland begrijp ik het belang van het vastleggen van authentieke momenten tussen dierbaren. Het strand biedt een prachtig decor voor deze momenten, zelfs op een bewolkte dag.

De verbondenheid en vreugde van het gezin kunnen ondanks het weer nog steeds naar voren komen, waardoor prachtige en authentieke foto’s ontstaan.

Naast het vastleggen van het moment speelt mijn professionele apparatuur een belangrijke rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de beelden.

Hierdoor kan ik me aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden en scherpe foto’s maken, ongeacht het weer. Bovendien stelt mijn expertise op het gebied van nabewerking mij in staat de kleuren te verbeteren en het beste uit elke foto naar boven te halen, waardoor ik resultaten van hoge kwaliteit kan leveren waar gezinnen een leven lang van kunnen genieten.

Laat zorgen over het weer je er dus niet van weerhouden een familie fotoshoot te plannen. Als je op zoek bent naar frisse en spontane familiefotografie in het Westland, dan ben ik hier om die bijzondere momenten vast te leggen, bij regen of zonneschijn. Vertrouw op mijn ervaring en professionele apparatuur om mooie herinneringen te creëren die je voor altijd kunt koesteren.

Anouk

Familie fotoshoot op het strand bij minder weer

Ook interesse in een fotoshoot?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

FAQ.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt normaliter ongeveer 1 uur, effectieve fototijd. Zorg dus dan jullie op tijd zijn zodat er geen tijd verloren gaat. Als het een fotoshoot met een grotere groep (> 5 personen) is dan reserveer ik extra tijd om alles aan bod te laten komen (dit heeft een meerprijs). Informeer naar de mogelijkheden. Bij newborn fotoshoot hanteer ik ca. 1,5 uur om in alle rust jullie en je ukkie mooi op beeld te krijgen.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren). 

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we (kosteloos) de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking trouwens helemaal niet erg voor de foto’s. Menig Nederlandse kunstschilder is beroemd geworden door de Hollandse luchten mooi vast te leggen. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.