Familie fotoshoot in het park.

Familie fotoshoot in het park

Familie fotoshoot in het park.

07/08/2023

Een klein groen parkje is al voldoende!

Een tijdje terug had ik het genoegen om een liefdevol gezin te fotograferen tijdens een fotoshoot in een schattig parkje vlakbij. En als ik zeg parkje dan is het wellicht nog een te groot woord. Het was slechts een stukje groen naast een drukke doorgaande weg in het Westland maar het was wel een perfecte plek om mooie herinneringen vast te leggen en een verhaal te vertellen. Zo zie je dat er maar weinig

Voor mij draait familiefotografie om het vastleggen van oprechte en spontane momenten. Ik geloof dat de beste foto’s ontstaan wanneer mensen zichzelf kunnen zijn, zonder geforceerde poses of neppe glimlachen. Tijdens deze fotoshoot wilde ik echt de kleurrijke en levendige persoonlijkheden van elk gezinslid naar voren laten komen. De prachtige natuurlijke achtergrond van het park droeg bij aan de charme van de foto’s, met al die bloeiende bloemen en mooie elementen.

Als fotograaf waardeer ik de kracht van een foto om een moment in de tijd te bevriezen en emoties op te roepen. Of het nu gaat om de liefde van een moeder voor haar kind of de speelse band tussen broers en zussen, deze beelden hebben de magie om je terug te brengen naar dat speciale moment, zelfs na vele jaren.

Tijdens de shoot probeerde ik een leuke en ontspannen sfeer te creëren, zodat het gezin zich op hun gemak voelde en natuurlijk met elkaar omging. Zo kon ik openhartige foto’s maken die de echte liefde en verbondenheid tussen hen vastlegden. Als verhalenverteller met mijn camera is het mijn doel om een visueel verhaal te creëren dat de unieke dynamiek van elk gezin weergeeft.

Elk gezin is anders, en ik vind het belangrijk om hun individualiteit te laten zien door hun oprechte momenten samen vast te leggen. Al met al, een familie fotoshoot in zo’n gezellig park kan prachtige beelden opleveren, vol liefde, emotie en levendige kleuren.

Hier zijn enkele van de na-bewerkte foto’s uit de fotoshoot die ik met dit geweldige gezin heb gedeeld in hun online galerij. Hopelijk geniet je ervan!

Anouk

Familie fotografie | wateringen | Familie fotoshoot in het park

Ook interesse in een fotoshoot?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk

FAQ.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Ik bewerk de foto's na in mijn eigen stijl, natuurlijk, fris & kleurrijk. Op deze wijze heb je ook nog na 10 jaar tijdloze foto's.

Ik werk dus juist niet met bepaalde trendy filters over foto's want geloof mij, na een paar jaar zie je echt dat de foto's niet meer van deze tijd zijn 😉

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een enthousiaste fotograaf met ruim 13+ jaar ervaring en opleiding aan de foto-academie.

Ik vind het belangrijk dat jullie naast natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie, ook een super leuke ervaring samen hebben gedurende de fotoshoot. Ook dit is weer een herinnering waar je met plezier op moet kunnen terugkijken.

Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en eventueel familieleden de foto's kunnen downloaden* en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

*aantal downloads is afhankelijk van de pakketkeuze.

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Veel van mijn klanten hebben mij verteld dat ze de fotoshoot super ontspannen vonden gaan en juist IN het moment waren met het gezin of familie. Ik word een beetje onzichtbaar en kan zo dé echte foto's maken die je wilt hebben. Ook bij de meer geposeerde groepsfoto's zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt normaliter ongeveer 1 uur, effectieve fototijd. Zorg dus dan jullie op tijd zijn zodat er geen tijd verloren gaat. Als het een fotoshoot met een grotere groep (> 5 personen) is dan reserveer ik extra tijd om alles aan bod te laten komen (dit heeft een meerprijs). Informeer naar de mogelijkheden. Bij newborn fotoshoot hanteer ik ca. 1,5 uur om in alle rust jullie en je ukkie mooi op beeld te krijgen.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: 100 "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij 30-50 "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Wees gerust ik bewerk er genoeg en in de online gallery is er altijd genoeg keus en afwisseling.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle gemaakte foto's maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 7-14 dagen afhankelijk van het seizoen (voorjaar en zomer kan het iets langer duren). 

Wat als het op de dag van de fotoshoot slecht weer is?

Helaas is het in Nederland vaak moeilijk inschatten wat het weer gaat doen 🌧️☀️ Ook is het vlak aan de kust vaak heel wat beter weer dan in de rest van het land. Als het regent dan verzetten we (kosteloos) de fotoshoot naar een andere moment. Vaak is bewolking trouwens helemaal niet erg voor de foto’s. Menig Nederlandse kunstschilder is beroemd geworden door de Hollandse luchten mooi vast te leggen. Bij twijfelachtig weer overleg ik altijd met jullie.