Babyshoot met ouders.

babyshoot met ouders

Babyshoot met ouders.

10/02/2023

Samen stralen op de foto: Een onvergetelijke babyshoot met ouders

Een babyshoot is een leuke en creatieve manier om de groei en mijlpalen van je baby vast te leggen. Of je nu een professionele fotograaf bent of een ouder met een camera, er zijn enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je babyshoot een succes wordt. Van het kiezen van de juiste locatie tot het gelukkig en comfortabel houden van je baby, lees verder voor enkele handige tips.

Hier zijn enkele tips voor een succesvolle baby fotoshoot.

Timing is alles

De ideale tijd voor een baby fotoshoot is wanneer de baby tussen de vijf en tien dagen oud is. Tijdens deze periode zijn ze meestal slaperiger en meer ontspannen, wat het gemakkelijker maakt om ze te positioneren voor die schattige poses.

Kies een comfortabele locatie 

Baby’s zijn het meest comfortabel in een bekende omgeving. Overweeg om de fotoshoot in je eigen huis of een andere bekende locatie te houden. Als je ervoor kiest om de shoot buiten te hebben, kies dan een moment waarop het weer niet te heet of te koud is.

Houd het simpel

Je hebt echt niet veel props of chique outfits nodig om een succesvolle baby fotoshoot te hebben. Focus op de natuurlijke schoonheid van je baby en houd de focus op hen.

Wees geduldig

Baby’s hebben hun eigen schema en ze werken niet altijd mee wanneer je dat wilt. Wees geduldig en flexibel tijdens de shoot. Raak niet gestrest als dingen niet volgens plan verlopen.

Kies de juiste fotograaf

Kies een fotograaf die ervaring heeft met het werken met baby’s. Bekijk hun portfolio om een idee te krijgen van hun stijl en zorg ervoor dat deze aansluit bij jouw visie. Ik zelf werk juist niet met de veel geziene filters (roze zweem, heel veel wit of juist groen). Dit geeft je namelijk tijdloze foto’s die over 50 jaar ook nog up2date aanvoelen. Alhoewel het ukkie dan wel Abraham heeft gezien 👴🏼

Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor de shoot, inclusief extra kleding en luiers, babydoekjes en alles wat je misschien nodig hebt. Plan ook pauzes en voedingen, want deze zullen nodig zijn.

Ontspan en heb plezier

Het belangrijkste is om te ontspannen en plezier te hebben tijdens de shoot. Geniet van dit bijzondere moment met je baby en laat de fotograaf die onbetaalbare herinneringen vastleggen.

Anouk

voor eEn Babyshoot op ongedwongen wijze..

Ook interesse in een babyshoot?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk