Baby Fotoshoot Finn.

22/11/2020

Lifestyle fotografie, Newborn, Newborn fotograaf, babyfotografie

Baby Fotoshoot Finn.

22/11/2020

Heerlijke Day in the life fotoshoot

Geen mandjes, krukjes of studio-achtige settings voor mij als babyfotograaf 😊 maar ongedwongen en sfeervol bij jullie thuis. Vertrouwd in eigen omgeving krijg je de meest spontane babyfoto’s. Naast de ouders zal jullie ukkie 👶🏼 zal zich ook op zijn/haar gemak moeten voelen. We nemen ruim de tijd om die waardevolle foto’s te maken.

Als babyfotograaf ben ik van mening dat de beste foto’s van baby’s gemaakt worden in een omgeving waar ze zich op hun gemak voelen. Dat is waarom ik er altijd voor kies om bij mijn klanten thuis te fotograferen in plaats van in een studio of een andere onbekende omgeving. Thuis voelen baby’s zich veilig en vertrouwd, en dit komt tot uiting in de foto’s die ik maak.

Het creëren van een ontspannen en comfortabele sfeer is van groot belang bij het maken van mooie babyfoto’s. Ik moedig ouders altijd aan om te ontspannen en te genieten van de tijd die we samen doorbrengen. Het is immers een bijzondere tijd en het vastleggen van deze momenten is van onschatbare waarde. Ik probeer altijd een gezellige en warme sfeer te creëren, zodat de baby, ouders en ikzelf ons allemaal op ons gemak voelen.

Ik gebruik zachte verlichting en probeer de omgeving zo rustig mogelijk te houden om de baby niet te overstimuleren. Als de baby in een rustige staat verkeert, zal hij of zij meer ontspannen zijn en zich natuurlijk gedragen voor de camera.

Ik ben van mening dat het belangrijk is om de baby de ruimte te geven om zichzelf te zijn tijdens de fotoshoot. Dat betekent dat we de tijd nemen en niet teveel druk uitoefenen. We pauzeren indien nodig om de baby te voeden, verschonen of te kalmeren. Het is belangrijk om te onthouden dat baby’s hun eigen agenda hebben en dat we ons daarop moeten aanpassen.

Wanneer ouders mij benaderen voor een fotoshoot, geef ik hen altijd enkele tips om zich voor te bereiden op de dag van de shoot. Het is belangrijk om het huis op te ruimen en te zorgen voor voldoende licht. Ook adviseer ik om kleding te dragen waarin ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen. Het is tenslotte belangrijk dat ouders ontspannen zijn, zodat dit ook overgebracht kan worden op de baby.

Na de fotoshoot neem ik de tijd om de foto’s te bewerken en ze om te zetten in prachtige herinneringen die jullie voor altijd kunnen koesteren. Ik bewerk de foto’s met zorg en aandacht voor detail, om ervoor te zorgen dat ze er natuurlijk en prachtig uitzien. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat het de foto’s tot leven brengt en ze nog waardevoller maakt. Vaak zijn mensen niet bewust dat na het maken van de foto er nog een heel proces achteraan komt. Met 1 uur fotografie ben ik zeker ongeveer 2 uur aan het selecteren en nabewerken.

Al met al ben ik van mening dat een babyfotoshoot veel meer is dan alleen het maken van mooie foto’s. Het is een bijzondere gelegenheid om een moment vast te leggen dat nooit meer terugkomt. Het is een moment om te koesteren en om op terug te kijken als de baby ouder is geworden. Ik voel me vereerd om hier deel vanuit te mogen maken!

Lets make memories 📸

Anouk

Day in the life Fotoshoot | baby fotoshoot

Ook interesse in een
Day in the life fotoshoot?

Vul dan hier je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Instagram

Volg mij op Instagram en bekijk mijn recente werk

Pinterest

Volg mij op Pinterest en bekijk mijn recente werk